Fokus Winterguide

Page 10

010

INTERVIEW KAREN DAMEN

FOKUSONLINE.BE

H

et afgelopen jaar was je niet weg te denken van de Vlaamse televisie. Je speelde mee in #LikeMe, nam deel aan Liefde Voor Muziek, was coach in The Voice Senior en jurylid in The Masked Singer. Hoe heeft het coronavirus 2020 voor jou beïnvloed? “Mensen veronderstellen dat ik het erg druk heb gehad omdat alle programma’s in dezelfde periode worden uitgezonden. In realiteit werd #LikeMe vorig jaar in oktober opgenomen. Hetzelfde geldt voor Liefde voor Muziek. Toen was er helemaal nog geen sprake van het coronavirus, dus dat kon gewoon doorgaan. De opnames van The Voice Senior en Familie werden wel stilgelegd en pas later opnieuw hervat. Dat was tijdens de eerste lockdown en was toen noodzakelijk.” Voor jou was de eerste lockdown dan geen streep door de rekening? “Nee, ik heb genoten van de verplichte platte rust. Dit zeg ik een beetje met een schuldgevoel, want ik ben me ervan bewust dat deze periode voor veel mensen hels was. Ik vind het vervelend, maar voor mij was de lockdown welkom. Eindelijk had ik de tijd om grondig op te ruimen, het huis te reorganiseren, oude spullen naar het containerpark te brengen... Daarnaast heb ik ook gewoon genoten van mijn man, mijn zoon, de hond en het mooie weer. Ik had het gevoel dat ik op vakantie was.”

Normaal gezien doen wij een groot kerstfeest met de hele familie. Toen mijn moeke stierf, heb ik plechtig beloofd de traditie bij ons thuis verder te zetten. Heb je je gewaagd aan het bakken van een zuurdesembrood? “Hoewel ik de eerste weken barstte van de energie, heb ik geen brood gebakken. Die zin om dingen te ondernemen, verminderde na een paar weken ook. Na een tijdje ben je die huishoudelijke taken toch weer beu. Het heeft me ontzettend veel respect voor huismoeders bijgebracht. Dat is een fulltime job, hé. Na een tijd dacht ik: laten we dat volgende week maar doen. Ik heb schaamteloos naar Netflix gekeken en genoten van de me-time.”

Het ultieme wintergeluk van Karen Damen Wie naar de coronacijfers kijkt, voorspelt een donkere winter. Ook Karen Damen zag haar plannen in het water vallen. Al blijft Vlaanderens bekendste spring-in-‘t-veld niet bij de pakken zitten. Dan maar gezellig bubbels drinken met de bubbel. TEKST ROSALIE VAN HOOF

BEELD VTM

Viel de preteaching met je zoon Sky mee? “Dat is een ander verhaal. Dat was moeilijk. Sky heeft nood aan discipline en structuur en die heb ik zelf niet. Op school krijgt hij dat wel. De onlinelessen verliepen goed, maar huiswerk zelf inplannen, dat was rampzalig. We hebben veel moeten inhalen de dag voordat de school weer open ging. Sky is op dat vlak helemaal zoals ik: een uitsteller. Toch hebben we wel echt van elkaar genoten. Toen het gewone leven nadien weer op gang kwam, was het opnieuw aanpassen. Hij vond het dubbel zo erg dat ik weer moest werken.” Komt er, nu we opnieuw in een lockdown zitten, een vervolg aan de talkshow Karentaine? “De tent is weg uit mijn tuin, dus dat gaat niet meer. Bovendien is het te koud om buiten te zitten. We zouden binnen moeten opnemen en dan is het niet meer veilig. Spijtig wel, want ik vond dat fantastisch om te doen. Eigenlijk was


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.